23948sdkhjf

”Söderberg & Haak har gått från vinst till förlust på bara några år”

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Maskinleverantören Söderberg & Haak ser över sin verksamhet efter en motig tid – exakt hur många medarbetare som berörs är inte klart.

Maskinleverantören Söderberg & Haak uppger i ett pressmeddelande att verksamheten måste struktureras om efter några år då omsättningen minskat och vinst vänts till förlust.

Läs också: Ny tungviktare från Komatsu

Företaget är svensk generalagent för Komatsu och säljer också jordbruksredskap från Krone, Amazone och Dal-Bo samt jordbrukstraktorer från Deutz-Fahr.

Söderberg & Haaks vd Jonas  Jaenecke säger till Leveranstidningen Entreprenad att omstruktureringen kan komma att beröra både lantbrukssidan och entreprenadsidan

– Vi behöver göra en översyn av hela vår verksamhet.

Han konstaterar dock att situationen på lantbrukssidan är mer pressad än den är på entreprenadsidan och att fokus möjligen ligger lite mer på lantbruk.

Läs också: Komatsusatsning i Stockholm

Söderberg & Haak har tidigare aviserat att de satsar stort på att växa på entreprenadsidan, och i vintras konstaterade företaget att Komatsu nu står för hälften av den totala omsättningen i bolaget.

Det högt ställda målet är att världsmärket Komatsu ska få ett starkare fäste på den svenska marknaden och Jonas Jaenecke anser att satsningen hittills varit lyckad.

–  Det är naturligtvis en resa vi har att göra, och det tar tid men vi går helt klart i rätt riktning, vi har en plan för att utveckla entreprenadsidan och det har fungerat väl för oss hittills, säger Jonas Jaenecke.

Söderberg & Haaks tanke med omstruktureringen uppges vara att ”skapa en kostnadseffektiv organisation med kunden i fokus”.

Läs också: Större skopa på ny Komatsu

Enligt Jonas Jaenecke råder det en överetablering av maskinleverantörer på lantbrukssidan, samtidigt som många lantbrukare kämpar med lönsamheten.

– Söderberg & Haak har gått från vinst till förlust på bara några år. Vi måste förhålla oss till detta faktum och göra de anpassningar som krävs. Den genomlysning av verksamheten som skett, visar att det är fullt möjligt att vända utvecklingen, säger han i ett pressmeddelande.

Det som ska ske nu är att företaget ska se över sin personalstyrka och anpassa verksamheten efter de nya förutsättningarna.

Det är inte klart hur många medarbetare som berörs och MBL-förhandlingar ska inledas i mars månad.

– Genom omflyttningar, pensionsavgångar eller försäljning av verksamheter, strävar vi efter att omorganisationen genomförs så smidigt som möjligt, säger Jonas Jaenecke i pressmeddelandet.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Cyberangrepp mot storkoncern i natt

Glädjande resultat om uttjänt el- och bilplast

Efterlängtat spadtag

I dag togs första spadtaget för den 530 meter långa Veddestabron som blir en viktig pusselbit för att knyta samman den stadsbildning som just nu växer fram i Järfälla, strax utanför Stockholm.

KTH kickar igång ny distansutbildning

Utbildningen fokuserar på materialgrupperna polymerer och metaller.

”Att bruka – inte förbruka”

Genom att ersätta cementklinker med masugnsslagg kan Skanska nu producera betong med betydlig lägre utsläpp än tidigare. Målet är en minskning med 50 procent senast år 2030.

Ny teknik tar tempen på elnätet

Med ny smart teknik, som för första gången används i Sverige, kan Öresundskraft övervaka stora avsnitt av elnätet i realtid.

Nyhetsbrev

Ja och nej till ny yrkesskola

Utbildningsutskottet vill införa en ny tvåårig yrkesskola på gymnasienivå – tre partier håller dock inte med.

Skjutning i spårvagn - tre döda

Miljoner till nya samarbetsprojekt inom cirkulär bioekonomi

Jordbruksverket utlyser 10 miljoner kronor för nya samarbetsprojekt inom cirkulär bioekonomi för jordbruks- och trädgårdsnäringarna.

Pack@lunch på RISE

Fjorton kg elektronik till återvinning

2018 samlade svenskarna in drygt 14 kg elektronik per person till återvinning.

NCC bygger i Jönköping

Testar nytt läkemedel inför transplantation

Akademiska sjukhuset är först i landet med att utvärdera det nya läkemedlet som ska förhindra skador på njurar inför transplantation. Från och med februari i år erbjuds patienter behandlingen inom ramen för en klinisk studie.

400 kan få gå från bruket

Ensinger köper medicinteknikföretag

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Veidekke Vågar i Varberg

Prevas öppnar kontor i Luleå

Förvärvar verksamhet i tre länder

Han köper första eldrivna Viton i Sverige

Budcompaniett i Stockholm blir första företag som tar Mercedes-Benz elversion av transportbilen Vito i bruk på svensk mark.

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Scania miljardsatsar på motorer

Bravida förvärvar elföretag

Jernbro stärker sin kompetens

Välbekant uppdrag för NCC

Framgångsrikt med renoverade lungor

Veidekke bygger vårdboende

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Blir ledamot av kunglig akademi

Indien vill stoppa import av plastavfall

Bantningspillret kan vara livsfarligt

Hur påverkas vi av digitaliseringen?

Alzheimerbolag till Nasdaq

Nya partner till Pack Point Nordic

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.41