23948sdkhjf

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Sveriges fordonsflotta ska vara helt fossilfri 2030, ett årtal som faktiskt inte är mycket längre än tio år bort. Kollektivtrafiken ligger långt fram redan i dag, nästan alla tåg och flertalet bussar går redan på förnyelsebara drivmedel. Men regelverket är krångligt när det gäller exempelvis biodiesel som HVO och RME, frågorna fler än svaren.

I alla fall fram till 15 maj då allt detta tas upp på Kollektivtrafikdagen på Quality Hotel Friends invid nationalarenan i Solna. Ett specialblock behandlar framtidens fordon och drivmedel. Vi får en genomgång om drivmedel och regelverk i en föränderlig värld av Ebba Tamm, ansvarig för produkter och miljöinformation på SPBI, Svenska Petrolium och Biodrivmedel Institutet.

Elbussar är på stark frammarsch i den svenska stadstrafiken. Men vem ska äga elbussarna och infrastrukturen såsom laddstolpar? Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag reder ut begreppen. Malin Aldenius, VTI, tar också upp elektrifieringen av busstrafiken, hon lyfter utmaningar och möjligheter under Kollektivtrafikdagen.

Allt detta och mycket mer kommer att avhandlas på Kollektivtrafikdagen 15 maj. Klicka HÄR för mer information och för att anmäla deltagande!

Kollektivtrafikdagen arrangeras av tidningen Trafikforum för 12:e året i år. Huvudpartner är Hogia, övriga parners är Evobus Sverige, Scania, VDL Bus & Coach, Mobitec, Infospread och Bra Vision.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Eldrivet radarpar för gruvan

Även om eldrift blir allt vanligare bland mindre maskiner är det lätt att glömma att el varit ett vanligt alternativ för stora maskiner i många år. Liebherrs 210-tonnare R9200E måste definitivt betraktas som en av de större.

Arbetsförmedlingen på Bussförar-SM

Arbetsförmedlingen satsar stort på Bussförar-SM och kommer att vara på plats när finalen körs på Gillingebanan 9 september – Kristina Bolin ser fram emot att få vara ute på banan igen.

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Allt fler kvinnor kör lastbil

Levererar sitt största sfäriska kullager någonsin

Schaeffler har producerat det största sfäriska släta lagret i företagets historia hittills.

Nyhetsbrev

Han blir ny hållbarhetschef på Sweco

AF majoritetsägare i Betonmast

AF Gruppen fortsätter sin uppbyggnad av entreprenadverksamhet genom förvärvet av aktiemajoriteten i Betonmast. Förvärvet görs via ett holdingbolag som ägs till 66 procent av AF Gruppen och till 34 procent av ledningen och tidigare aktieägare i Betonmast.

”Det är ovärderligt att få tag i rätt folk”

Peab är petnoga med vem som får köra på det stora E22-bygget i Skåne. – Det är individen bakom spakarna som betyder något.

Två plastföretag blir ett

Återvinningsbart - nyckelargument för PP-förpackningsindustrin

Marknaden påverkas till stora delar av orosmoln gällande hållbarhet.

Nya fynd kring diabetes

Första mobila tankstationen

Alla entreprenörer ska kunna dela på tanken, som dessutom är fylld med HVO – ett upplägg för framtiden hoppas parterna bakom projektet.

JCB:s svensktestade elgrävare

JCB går vidare i sin elsatsning, den minigrävare som visades upp i fjol finns nu i produktion, maskinen kommer också att visas på Entreprenad Live.

Pappersbaserade förpackningar för färskvaror ökar

Nytt sätt att känna smärta upptäckt

Forskare vid Karolinska institutet har upptäckt ett nytt sensoriskt organ i huden som känner av farlig retning från omgivningen. Upptäckten kan få betydelse för att förstå kronisk smärta bättre.

Succé för storpant-automaterna

Genombrott för NCC

Strax före semestrarna fick den färöiska transportministern Heðin Mortensen detonera den sprängladdning som innebar genomslaget av Eysturoy-tunnelns 11,2 kilometer långa huvudgren.

Bygger anläggning för kemisk återvinning

Smarta kedjehjul kan bli ny branschstandard

Renta etablerar i Uddevalla

Finska Renta fortsätter sin expansion i Sverige. Den nya depån i Uddevalla är den nionde etableringen för året och den 34:e totalt.

Nya förvärv för Norrvidinge

Norrvidinge har förvärvat entreprenadmaskindelen i Jämjö Gräv AB och åkeridelen i JMO Skog & Entreprenad.

Skanska – med bland jättarna

Skanska håller ställningarna som ett av världens största byggföretag. På den lista som sammanställts av brittiska International Construction ligger den svenska byggjätten kvar på fjortonde plats. Liksom tidigare domineras toppen av kinesiska byggare.

Solvay avyttrar polyamidverksamheten

1

Ska göra karta över hjärnan

Ny vd i Lambertsson

Raukas vice vd i SJ

Anorexi mer än en psykiatrisk sjukdom

NCC bygger åt HSB

Hon får Fernströms pris

Papperssugrör på dryckeskartonger

Walki köper extruderingsanläggning

Adidas tar täten med ny doja

Hittade orsak till ALS-symptom hos spädbarn

Prestigepris till svensk Alzheimerforskare

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14