23948sdkhjf

Erema går in som storägare i Plasmac

Österrikiska Erema-koncernen har förvärvat 60 procent av Plasmac, tillverkare av återvinningsmaskiner. Syftet är att utöka sitt utbud av skräddarsydda plaståtervinningslösningar för in-house applikationer.

Resterande 40 procent av aktierna ägs av Syncro Group, en italiensk tillverkare av utrustning för filmblåsningsindustrin.   

Plasmac har sedan juni 2018 sin fabrik i Busto Arsizio (Italien). Vd för såväl Plasmac som Syncro, är Gabriele Caccia. 

Plasmac har stor kompetens inom området kantklippsåtervinning. Med sin direktmatningsextruder, Alpha, och sitt shredder-, extrudersystem, Omega, erbjuder företaget lättanvända lösningar med kapacitet för upp till 250 kilo/timme. Företaget har även ett transportsystem för kantklipp, Powerfeed 

-Dessa maskiner och komponenter utökar vårt sortiment av system för enkla standardapplikationer inom vårt in-house segment, vilket är mycket viktigt för oss, säger Manfred Hackl, vd för Erema-koncernen.  

Hackle säger även att förvärvet av aktiemajoriteten i Plasmac är ett steg för Erema att bibehålla sin ledande marknadsposition.   

Gabriele Caccia ser fram emot att arbeta tillsammans med Erema som en del i koncernen. Och han är säker på att alla berörda företag kommer att dra nytta av partnerskapet olika plaståtervinningstekniker. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313