23948sdkhjf

"Jag lämnar ifrån mig min bebis"

Pirtek Sweden får en ny vd sedan Slangakutens grundare Stefan Fallenius valt att lämna bolaget efter tio år.

2009 startade Stefan Fallenius Slangakuten och företaget med sina karaktäristiska slangbussar växte snabbt både i omfång och rent geografiskt.

– Det har varit en fantastisk tid, när vi startade fanns det inga slangbussar i Sverige överhuvudtaget och vi växte med 20-30 procent per år, säger Stefan Fallenius.

2017 sålde han företaget till den globala slangbussjätten Pirtek, han fortsatte som vd för Pirtek Sweden men väljer nu att kliva av  bolaget.

– Som gammal idrottsman känner jag att det är bra att byta tränare ibland och jag kände att jag nog inte är den rätta att ta hand om nästa steg.

Pirtek har höga mål för den svenska verksamheten, som i dag omsätter cirka  30 miljoner och har 27 medarbetare. 

Tanken är att företaget ska expandera kraftigt och också ta sig in i andra länder.

Stefan Fallenius kände inte att han är mannen att genomföra detta och meddelade därför ledningen att det vore bättre att ta in ny energi.

–  Mina chefer ville att jag skulle fortsätta men jag anser att man måste vara självkritisk som vd – det är viktigt att byta ut ledare ibland.

Han har själv handplockat sin efterträdare Peter Bringby, som närmast kommer från serviceföretaget Your Special Delivery Service.

– Jag känner till honom väl, han har startat och drivit upp egna företag och har den energi och det driv som krävs på Pirtek.

Stefan Fallenius ångrar inte sitt beslut, även om det var känslosamt att lämna ifrån sig företaget han byggt upp. 

–  Det var en sorgens dag att informera alla anställda –  detta är ju min bebis som jag ska lämna bort även om det är i väldigt trygga händer.

Från och med den första april och ungefär en månad framåt ska han gå parallellt med Peter Bringby.

– Min kunskap finns inte på pränt, jag vill göra en bra överlämning, säger han.

Därefter ligger spelplanen öppen för Stefan Fallenius som dock räknar med en rejäl paus.

– Jag har levt med Slangakuten och senare Pirtek 24 timmar om dygnet i tio år, nu ska jag vara på vår gård på landet och göra så lite som möjligt.

Som boren entreprenör har det dock redan börjat snurra lite i hjärnmaskineriet.

– Vi har en del äppelträd på gården och jag kommer definitivt inte att sitta på kontor i framtiden – kanske blir det ett nytt företag inom cider, det vore kul!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109