23948sdkhjf

Svenska startups sökes

Elektronikbranschens skandinaviska fackmässa, Electronics of Tomorrow 19, erbjuder ett antal gratisplatser till utvalda svenska startupföretag.

Mässan EOT, Electronics of Tomorrow, den 7-9 maj 2019 är en mötesplats för ingenjörer, tekniker, utvecklare, maskinkonstruktörer och inköpare.

EOT fokuserar på framtidens elektronik och därför vill arrangörerna att de mest spännande svenska startupföretagen ska få vara med gratis. De får mässplats, mat, dryck och en chans att vinna 50 000 danska kronor i en pitchtävling.

- Vi ser gärna att många söker så vi kan hitta de som är mest intressanta och ge dem tillgång till mässan, nätverkande och ett internationellt konferensprogram, berättar Mona Jakobsen, projektchef på MCH Messecenter Herning.

En rad svenska verksamheter deltar på mässan, däribland HMS Industrial Networks AB, Schurter Nordic AB, Tribotec AB och HMS Industrial Networks AB.               

Danfoss A/S’ utvecklingsingenjör Morten Jensen har också satt kryss i kalendern för EOT 2019:

Mitt besök på EOT 2017 gav mig både ny kunskap och insikt i vilka utmaningar vi står inför i framtiden. Utbudet av föreläsningar var målinriktat och inspirerande. Jag åkte hem från EOT med två potentiella leverantörer som vi redan har haft möte med, berättar han.

På årets EOT kommer den kanadensiska technology experience-designern, Vanessa Julia Carpenter, att berätta om vilka utmaningar hårdvaror står inför i samband med Internet of Things, där fysiska föremål kommunicerar med omvärlden via internet.

Den internationellt kända rådgivaren för inbäddade system, amerikanen Jack Ganssle, talar om framtidens marknadskrav. Ganssle har som utgångspunkt den miljardbot som Toyota fick för dålig firmware och de över hundra system som hans egen verksamhet har skapat.

Dessutom får man träffa Phillip Schröder, ekonomiprofessor och medlem i Regeringens Disruptionsråd, Dieter Weiss, tysk EMS-branschexpert, Frederik Braun, Director Enterprises Commercial hos Microsoft samt Peter Koldig Hansen, CTO på Secomea – och många fler. Drygt 100 utställare är på plats.

EOT hålls på MCH Messecenter i Herning i Danmark. Mässan arrangeras av MCH i samarbete med danska elektronik- och teknikbranschen, Ingenjörsföreningen IDA, PE Professionel Elektronik och DI Digital.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.101