23948sdkhjf

Chans för framtidens forskningsledare

Nu utlyser Stiftelsen för strategisk forskning mångmiljonbelopp till framtidens forskningsledare.

Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, utlyser nu sjunde generationens Framtidens forskningsledare, FFL. Programmet är riktat till unga forskare som bedriver forskning på högsta internationella nivå vid svenska lärosäten. Tjugo bidragsmottagare får 12 miljoner var för självständig forskning och de förväntas kunna leda ännu större konstellationer framöver. Därför ingår ett omfattade ledarskapsprogram.

De sökande ska vara verksamma inom naturvetenskap, teknik eller medicin. Fokusområden är informations- och beräkningsvetenskap, livsvetenskap - speciellt bioteknik, och materialforskning. FFL-programmet var det första, och är fortfarande, ett ledande program för unga forskare i Sverige med syftet att ge dem en solid finansiering så att de kan bygga egna forskargrupper med internationell slagkraft. Speciellt ledarskapsdelen framstår som unik och röner stor uppskattning bland bidragstagarna.

Den som vill söka ska vara född 1979 eller senare och forskningsprojektet ska utföras vid ett svenska lärosäte. Senast 24 april ska ansökan vara inne.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078