23948sdkhjf

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

Ulrika Bokeberg har arbetat med kollektivtrafik under lång tid i Västra Götalandsregioen. Sedan en tid har hon en nyckelroll för det kollektiva resandet i denna stora region som infymmer både Sveriges näst största stad men också stora områden med landsbygd och ren glesbygd.

På Kollektivtrafikdagen 15 maj 2019 kommer deltagarna att få höra hur Västra Götalandsregionen jobbar med hållbart resande – inte bara med traditionell kollektivtrafik. Man satsar på att utveckla kombinerad mobilitet som tjänst (MaaS), med piloter i både stad och landsbygd. Regionen har finansierat utvecklingen av Skjutsgruppens samåknings-app där kollektivtrafiken i hela Sverige finns med integrerad i appen.

Ett annat exempel på hur man jobbar är ElectriCity, en rullande demo-arena, för att testa nya tjänster och tekniska lösningar för resenären i fordonen och på hållplatserna. Ulrika Bokeberg, kommer att berätta om hur Västra Götalandsregionen utvecklats positivt, genom att politiken har satsat på kollektivtrafik år för år, vilket har lett till ökat resande, ökad marknadsandel och minskade utsläpp.

För mer information och anmälan, klicka HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093