23948sdkhjf

Indexator får ny ägare

Lifco, som bland annat äger Brokk och RF-system, har köpt Vindelnföretaget.

Den 3 januari kom nyheten att Indexator, med 140 anställda och en omsättning på 300 miljoner kronor, förvärvats av Lifco, som  äger flera företag med koppling till entreprenadbranschen, i portföljen ingår till exempel Brokk, RF System, Huldtins och Darda.

Indexator, som tillverkar rotatorer för skogsindustrin, och tiltrotatortillverkaren Rototilt har nära band, de grundades av samma man och hade samma ägare fram till 2014, då syskonen delade upp ägandet mellan sig.

Broder Hans säljer nu sitt företag, men broder Anders håller kvar sitt.

– Rototilts strategi är att fortsätta vara ett familjeföretag med säte i Vindeln, det är vår ambition, säger Anders Jonsson, Rototilts vd och ägare.

Att Indexator nu fått en ny ägare kommer inte att påverka Rototilt, uppger han.

– Det kommer inte att bli en jättestor skillnad, vi hade ju samma ägare länge och satt ihop rätt ordentligt, men nu har vi särat på företagen, det har varit en resa.

– Vi har ett djupt samarbete, särskilt på teknikutvecklingssidan men det kommer att fortsätta på något sätt.

Anders Jonsson betonar att Rototilt inte varit involverat i diskussionen och välkomnar sina nygamla grannar i lilla Vindeln.

– Lifco blir en bra ägare till Indexator, med ett stort industriellt kunnande – det är bara att lyfta på hatten och önska lycka till.

Indexator startades av Allan Jonsson, som även är mannen bakom  Rototilt och Slagkraft, läs gärna mer om Visionären från Vindeln här.

På 1980-talet tog barnen över företagen som sedan ägdes av familjeägda Indexator Rototilt Systems. 2014 delade företagen på sig: Hans och Pia Jonsson blev huvudägare i Indexator Rotator Systems och Anders Jonsson blev huvudägare i det som i dag är Rototilt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078