23948sdkhjf

Bellman Group får fäste i Göteborg

Bellman Group har köpt  Samgräv Holding AB, ett göteborgsföretag som ska stärka hela Bellmangruppen i Västsverige.

Samgräv har sitt säte i Göteborgsområdet och är ett företag inriktat på förmedling och uthyrning av bl.and annat entreprenadmaskiner, lastbilar, kranbilar, traktorer, vältar, maskinförare och anläggare.

Bellman Group uppger nu i ett pressmeddelande att man i dag, den 13 december, förvärvar samtliga aktier i Samgräv och därmed också i dess dotterbolag.

– Det är oerhört kul och spännande att Samgräv nu blir en del av Bellman Group. Genom förvärvet av Samgräv får Bellman Group en stark position även i Västsverige. Det här förvärvet ligger helt i linje med Bellman Groups affärs- och strategiplan att fortsätta utveckla verksamheten i Göteborgsområdet samt inom inerta deponier och återvinningsanläggningar. Vi ser goda möjligheter att fortsätta skapa värden i den nya koncernen då samtliga dotterbolag redovisar en stark resultatutveckling, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group, i pressmeddelandet.

Prislappen uppges vara 144 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet ska 100 miljoner betalas kontant och resterande del kommer från nyemitterade aktier.

Samgrävs ägare blir därmed delägare i Bellman Group, deras andel blir 6,8 procent.

Samgräv ska ha sålt för totalt 221 miljoner kronor under räkenskapsåret 2017/18 och Bellman Group beskriver sitt nyförvärv som en stark aktör på den västsvenska marknaden, med egna inerta deponier, återvinningsanläggningar och bergtäkter samt transport- och maskinförmedling.

Bellman Group ser kombinationen av egna anläggningar samt transport- och maskinförmedling som en viktig konkurrensfördel och uppger att förvärvet är ett sätt att stärka sin position inom inerta deponier och att utvidga sin verksamhet till Västsverige.

Det ska också vara ett sätt att öka möjligheten för andra bolag inom Bellmangruppen att göra fler och större affärer i Göteborgsområdet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078