23948sdkhjf

Komplext jätteavtal i södra Sverige

Ett ramavtal på 300-500 miljoner kronor har tecknats för VA-strukturen i Skåne och Blekinge.

NCC har tecknat ett ramavtal med Skåne Blekinge Vattentjänst. Ordervärdet beräknas vara 300-500 miljoner kronor och avtalet omfattar ny-, om- och tillbyggnad av vatten- och avloppsinfrastrukturen i Östra Göinge, Osby, Olofström och Bromölla kommun.

Uppdraget ska ske i strategisk samverkan, tanken är att Skåne Blekinge Vattentjänst ska göra successiva avrop efter behov.

Det som kommer att göras är till exempel att både bygga om och bygga nya avlopps- och vattenreningsverk, pump- och tryckstegringsstationer, nya överföringsledningar, nya komplementbyggnader samt rivningsarbeten,

– Komplexa VA-projekt behöver ta hänsyn till flera perspektiv och då är samverkan som samarbetsform utmärkt eftersom parterna gemensamt tidigt i projektet hanterar behov, utmaningar, risker, ekonomi och kunskap. Då optimeras förhållandena för både projektet och driftverksamheten, säger Per Johansson, affärschef NCC Infrastructure Vatten- och Miljöteknik, i pressmeddelandet.

Han hävdar att NCC är det enda byggföretaget som kan erbjuda kompetens inom hela VA-processen med både byggkompetens, process- och maskinkompetens.

–  Det är väldigt smidigt att ha hela kedjan i samma företag, vi behöver inte gå utanför företaget för att hämta specialistkompetens.

Ramavtalet är tecknat på fem år med möjlighet till tre års förlängning.

– Då vi står inför omfattande investerings- och reinvesteringsbehov för att långsiktigt trygga vår VA-infrastruktur så är vi särskilt glada över att kunna säkerställa denna resa tillsammans med NCC. Allt till gagn för våra VA-kunder, säger Per Fremark, vd, Skåne Blekinge Vattentjänst, i pressmeddelandet.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109