23948sdkhjf

DMK valde produktsäkra Sealio från Å&R Carton

AR Packaging fick nyligen en prestigeorder av den tyska mejerikoncernen DMK. DMK är Tysklands största mejeriföretag och siktar in sig på den växande marknaden för mjölkersättning. När en flera miljoner euro stor investering skulle göras för att förvandla företagets Strückhausen-anläggning till en särskild enhet för produktion av mjölkersättning föll valet av förpackning och förpackningslinje på Sealio, ett nyutvecklat förpackningssystem från Å&R Carton, en del av AR Packaging.

Selio är en vidareutveckling av den täta "O´boy"-förpackningen Cekacan. För att leva upp till de höga kraven på produktsäkerhet fylls och förseglas Sealio-förpackningen från botten. I det redan förseglade locket ligger en plastskopa i ett separat utrymme, skild åt från produktinnehållet. Fördelen med Sealio framför konkurrerande lösningar är flera menar såväl Å&R Carton som DMK.

– Det är självklart att produktsäkerhet och förpackningsintegritet är avgörande när man tillverkar och förpackar barnmjölkspulver. Men DMK satte dessutom föräldrarnas behov i första rummet genom att välja en riktigt bekväm förpackning. Sealio överträffade konkurrenternas när konsumenttester gjordes. Förpackningen är lätt att hålla, öppna och dosera från med en hand, medan man har barnet i den andra famnen. En skräddarsydd skop-hållare säkerställer enkel dosering och minimerar förorening medan det täta återförslutningsbara locket förhindrar insekter och fukt att komma in, säger Lars Willner som är affärsområdeschef på AR Packaging.

Sealio är ett patenterat kartongbaserat förpackningssystem som inbegriper såväl material som maskiner, och ger stora fördelar när det gäller miljö och logistik. Förpackningen är väsentligt lättare och ger lägre koldioxidavtryck än jämförbara gastäta förpackningsalternativ som metallburkar och behållare helt av plast.

Komponenter levereras platta till livsmedelsproducenten och Sealio formas direkt i förpackningslinjen. Externa och interna transporter samt lagringsutrymmet reduceras därigenom väsentligt.

– Vi har investerat mer än tre år för att utveckla det nya Sealio-systemet där vi noggrant tog de stränga och ökande kraven på mycket känsliga produkter i beaktning, säger Lars Willner

– Med vår långa erfarenhet av kompositburkar för barriärändamål har vi nu skapat en fantastisk förpackningslösning som uppfyller produkt- och konsumentbehov idag och i framtiden. Sealio är idealisk för mat- och näringspulver där högt barriärskydd och livsmedelssäkerhet är avgörande.

– Sealio-projektet på DMK handlade inte bara om att introducera en ny förpackning, utan genom att vara en komplett systemleverantör vara ansvarig för installation av hela förpackningslinjen, inklusive fyllare, transportörer, förpackningsutrustning etc. Projektledning var avgörande för att möta de tajta tidsramar som DMK hade satt upp för att klara detta, sedan projektet var en del av omvandlingen av hela fabriken i Strückhausen.

– Vi ser en framgångsrik installation av förpackningslinjen vid DMK som starten på ett långsiktigt partnerskap med kunden, avslutar Lars Willner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329