23948sdkhjf

Tung tillställning

Nya krossar och en stackläggare med nordisk koppling lyste mest när 2 000 ton maskiner visades upp på Fredheims oktoberdagar.

Käftkrossen B7e, konkrossen H6e och stackläggaren Telestack TC621 REV var stjärnorna på Fredheims oktoberdagar, som anordnades för nionde gången i norska Spydeberg den 18-20 oktober.

B7e och H6e premiärvisades i Sverige på Svenska Maskinmässan i juni och TC621 fick sin världspremiär i Hillhead senare samma månad.

Nu var de tre jättarna samlade och visades upp för publiken i full produktion.

– Käftkrossen B7e, konkrossen H6e och stackläggaren Telestack TC6y21 REV har alla mötts av stort intresse och nyfikenhet. Därför var det extra kul att vi fick möjligheter att visa dessa i produktion, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin, i ett pressmeddelande.

Fredheim lyfter särskilt fram att båda krossverken har avlyftbara motorpaket. Detta innebär att elverket kan stå kvar på maskinen vid drift, eller lyftas åt sidan – för att komma bort från damm och vibrationer.

Krossverken kan också köras på enbart nätström.

– Att motorenheterna kan lyftas av gör maskinerna servicevänliga. Underhålet förenklas också av att samtliga bandtransportörer är helt smörjfria.

Käftkrossen B7e är utrustad med krossen Sandvik CJ412, känd som 1208,  H6e har också en Sandvikkross: CH440, känd som 4800, H6e är dessutom utrustad med tre däck och retur.

De två krossarnas elverk drivs av Volvomotorer, Fredheim noterar också att de levereras med maskinövervakning via GPS och GSM.

Telestack TC621 REV har en lite annorlunda koppling till den nordiska generalagenten Fredheim Maskin, det var en norsksvensk idé att förse den larvburna stackläggaren med svängkrans, något som ska göra ekipaget enklare att flytta till rätt position.

– Utförandet gör det lättare än någonsin att skapa lagringseffektiva solfjäderformade upplag, säger Erik Olausson.

Totalt visades 60 maskiner, varav 40 var från Keestrack, den totala maskinvikten anges till 2 000 ton och enligt Fredheim slog årets tillställning rekord både när det gäller bredd och när det gäller antalet maskiner.

Förutom Keestrack och Telestack visade Fredheim även maskiner från Sandvik, Rammer och Neuenhauser för den norska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11