23948sdkhjf

VA Tour större än någonsin

VA Tour Sweden hålls på fem orter i januari-februari nästa år. Seminarieprogrammet blir mer omfattande än tidigare.

Seminarieprogrammet liknar mer ett fullgott konferensprogram, menar arrangörerna, med hög nivå på föreläsarna och toppaktuella ämnen.

Temat blir ”Framtidens smarta VA-system – digitalisering, optimering och hållbarhet”. Bland annat kommer välkända Pär Holmgren att hålla föredrag om hur VA-branschen är rustad för klimatförändringar.

- Seminarieprogrammet ger mervärde åt besökarna och är en stor del av VA Tour Sweden, säger Björn Delin på BraMässor, som tillsammans med VVS-Fabrikanternas Råd arrangerar Touren.

Han fortsätter:

– Vi hoppas att den kompetenshöjande aspekten gör att fler VA-proffs känner att det är värt att lägga en dag på mässan. Genom att både få värdefull information från utställarna och lyssna på föreläsningarna kan besökarna samla en mängd kunskaper som de tar med sig tillbaka till sina arbetsplatser.

Utdrag ur programmet:

* Är VA-branschen rustad för klimatförändringar med kraftigare skyfall? Föredragshållare: Pär Holmgren, Naturskadespecialist, Länsförsäkringar.

* PE100-RC, framtidens tryckrörssystem. Föredragshållare: Stephan Kneck / Lars Höjer, Borealis Polymers.

* Risker och möjligheter med digitalisering av VA-ledningsnäten. Föredragshållare: Annika Malm, Forskare, Samhällsbyggnad Energi och cirkulär ekonomi, RISE.

* Smart vatten med Internet-of-Things. Föredragshållare: Stefan Lindgren, Talkpool.

Vissa föreläsningar hålls bara på en ort, andra på alla fem orter som VA Tour besöker. Man börjar den 22 januari på Pite Havsbad i Piteå och fortsätter sedan söderut till Kistamässan i Stockholm den 24 januari, Åbymässan i Göteborg den 29 januari, Malmömässan i Malmö den 31 januari och avslutas den 5 februari på Elmia i Jönköping.

När VA Tour Sweden arrangerades för två år sedan på fyra orter besöktes mässorna totalt av ca 2000 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079