23948sdkhjf

Industrin fortfarande på topp

Det håller i sig åtminstone till Q3 2019.

-Scania tillhör inte en industrivertikal längre utan ett ekosystem, vilket består av transport och logistik. Det sker stora teknikskiften runt om världen kring digitalisering, men även mer specifikt i vårt ekosystem - autonoma fordon och elektrifiering.  

Och inom det ekosystem som Scania tillhör vill tillverkaren ta en tydlig position.  

-Vi vill driva skiftet mot mer hållbara, fossilfria transporter. Det är vårt motto, vår ambition och vår drivkraft, sa Henrik Henriksson, vd och koncernchef för Scania, i sitt anförande vid Stora Leverantörsdagen, SLD 2018, i Göteborg.  

Men att göra en omställning och genomgå ett skifte är tungt. Senast Scania genomförde detta var 1995.  

-Just nu kör vi med negativt kassaflöde, men vi befinner oss inte i en kris. Om två kvartal så kommer det att vända. Sista spurten är i november 2018, sa han. 

-Vi ser ljuset i tunneln och industrin är fortfarande på topp. Visst ser vi att konjunkturen är på väg att vika, men vi ser också att det kommer att hålla i sig fram tills åtminstone Q3 2019. 

I sitt anförande sa även Henriksson att 30 procent av tillverkarnas leverantörer är svenska. Och att dess ingående komponenter och tjänster står sammanlagda för 70 procent av fordonens värde.  

Läs vår rapport från Stora Leverantörsdagen, SLD 2018, i nästa nummer av Plastforum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125