23948sdkhjf

Lansering av nytt mellanspänningsställverk

Ett nytt mellanspänningsställverk lanserades i måndags på energimässan Tampereen Energiamessut i Finland.

Det är finska VEOs som kommit med Vector, ett nytt, luftisolerat mellanspänningsställverk med ett aktivt ljusbågsskydd och utrustat med en utdragbar vakuumeffektbrytare.

Vector är ett helt nytt mellanspänningsställverk, utvecklat av VEO. I konstruktionsarbetet har fokus legat på fem huvudområden: säkerhet, snabbt och ergonomiskt installations- och underhållsarbete, välbeprövad funktionssäkerhet, hög kvalitet, samt miljövänlighet.

Ställverket tillverkas i Finland. VEO har idag Nordens största ställverksfabrik, lokaliserad i Vasa Finland. - Alla manövrar kan utföras medan ställverkets dörrar är stängda. Vectors cellkapslade och metallisolerade konstruktion, separata avdelningar för samlingsskenor, brytare, högspänningskabel och ett separat lågspänningsutrymme ger den högsta kategorin i driftkontinuitet, LSC 2B, som garanterar såväl hög personsäkerhet som lätt montering och underhåll, förklarar utvecklingschefen för VEOs mellanspännings- och elstationsprodukter Ari Pätsi.

Vectors uppbyggnad minimerar också skador som kan orsakas av ljusbågsfel, vilket minskar reparationsbehoven och minimerar tiden för distributionsavbrott. Dessutom har ställverket marknadens största kabelutrymme, där det är lätt och behändigt att montera kraftkablar.

Vid konstruktionen av Vector har man även satsat på funktionssäkerheten. Denna säkerställs genom godkända typtester och certifieringar enligt de senaste standarderna och kraven. Enligt Ari Pätsi uppfyller Vector kraven i samtliga nya standarder och ställverket har godkänts i CES-laboratoriets typtest i Tyskland. - Genom typtestning och omfattande fabrikstester kan vi garantera produktens höga kvalitet liksom en längre livslängd. Vår Expert Services-enhet, vars tjänster omfattar även underhålls- och optimeringstjänster, ser till att ställverket fungerar optimalt under produktens hela livscykel. Även miljövärden har beaktats i Vectors planeringsprocess: ställverket är SF6-fritt och tillverkas till nästan 100 procent av återvinningsbara material.

Lanseringen av Vector skedde i måndags under energimässan i Tammerfors.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109