23948sdkhjf

De bygger megaanläggning för logistik

Viared utanför Borås får ett rejält tillskott av logistikyta när den 83 000 kvadratmeter stora terminalen står klar.

Logicenters och Speed group fortsätter sitt samarbete. Tidigare i år stod deras 38 000 kvadratmeter stora logistikbyggnad klar i Viareds logistikområde utanför Borås. Nu är det klart att Speed group vill expandera byggnaden med 45 000 kvadratmeter. Logicenters hjälper till och utvecklar den befintliga fastigheten, något som kommer att resultera i en 500 meter lång logistikcentral. 

– Det är stort för oss att påbörja utvecklingen av det som i slutändan ska bli vår i särklass största anläggning. Den kommer att bli större än vad Globen är i volym, dessutom i ett av Sveriges bästa logistiklägen. Detta är vår sjätte fastighet i Viared och vi fortsätter att investera här för att vi har en god relation med Borås stad. De är snabbfotade, framåtsträvande och satsar själva mycket på industriområdet, vilket är viktigt med tanke det fortsatta logistikbehovet, säger Matthias Kettelhoit, commercial head  Logicenters, i ett pressmeddelande. 

Speed group fortsätter att växa, och bolaget kommer att hyra hela anläggningen, där fem större kunder ska fylla ytorna. Upp emot 200 arbetstillfällen kommer att skapas av expansionen. Man tror sig också kunna räkna hem en miljövinst genom att fortsätta satsa i Viared och därmed minska interntransporterna. 

– Varje investering i vårt fastighetsbestånd måste driva både fortsatt tillväxt och miljöperspektiv. Denna fastighet kommer att bli Speed groups primära logistikanläggning, vilket möjliggörs av ett väletablerat samarbete med såväl Logicenters som Borås stad. Tillsammans lyckades vi hålla ett pressat tidsschema för första etappen och nu blir det fantastiskt roligt att expandera, säger Peter Nilsson, CEO för Speed group. 

Borås kommun ser satsningen som en betalning för ett medvetet arbete för att underlätta förfarandet kring den här typen av etableringar.  

– Vi har jobbat mycket med att förenkla och snabba upp processen för Logicenters vidareutveckling, precis som vi gör med alla projekt. Första etappen gick smidigt och med etapp två blir utvecklingen det största projektet vi arbetat med, säger Daniel Göök, establishment manager vid  näringslivsenheten i Borås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094