23948sdkhjf

Världsrekord för Veidekke

Veidekke har flest VDC-certifierade medarbetare i världen och ser en tydlig koppling mellan VDC och en effektiv byggprocess.

VDC, virtual design and construction, ett koncept som bland annat omfattar digital modellering, har blivit ett måste för dagens byggbolag och Veidekke beskriver VDC-metodiken som unik eftersom den fokuserar på hela arbetsprocessen, inklusive organisationens arbete, process och metoder för korta och effektiva beslutsvägar.

Resultatet ska bli en effektivare byggprocess och Veidekke har också lagt sig till med ICE, integrated concurrent engineering, en metod som NASA använt för att bygga rymdfarkoster på ett snabbare, billigare och bättre sätt.

VDC är Veidekkes viktigaste digitaliseringsinitiativ. Vi vill öka produktiviteten och konkurrenskraften för Veidekke, men även för branschen som helhet, säger Emile Hamon, VU-chef Veidekke Sverige, i ett pressmeddelande.

Våra VDC-certifierade medarbetare fungerar som motor i vårt förändringsarbete, säger Markus Tunlid, VDC-ansvarig Veidekke Anläggning, i samma pressmeddelade.

Veidekke uppger sig ha flest antal VDC-certifierade medarbetare i världen, så sent som i oktober ska 27 nya medarbetare ha certifierats via Stanford University.

Veidekkes skandinaviska VDC-dagar arrangerades i mitten av oktober, fokus låg på kopplingen VDC och produktivitet och på programmet stod till exempel VR, AR (mixad realitet), 4D, 5D och automation för att effektivisera byggprojekt.

En intern studie presenterades också, som, enligt Veidekke, visar på produktivitetsvinsterna av att arbeta med VDC i såväl bygg- som anläggningsprojekt.

Företaget hävdar också att potentialen är enorm.

Vi har nyligen genomfört en omfattande intern studie där vi ser ett tydligt samband mellan graden av VDC-nyttjande och projektets produktivitet. Nu gäller det att vi använder denna potential fullt ut,  säger Joakim Örn, VDC-ansvarig på Veidekke Bygg, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125