23948sdkhjf

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Dan Jacobson slutade som affärsområdeschef för färskvaror hos Ica Sverige den sista juni. Nu går han in som vd hos restaurangs-, butiks- och saluhallskonkurrenten Urban Deli som ägs till 50 procent av Axfood. Kedjan har verksamhet på fyra platser i Stockholm. 

– Det känns vansinnigt roligt. Jag har spenderat 13 år på Ica och 7 år som affärsområdeschef så det känns skönt att få göra något annat, säger han till Fri Köpenskap.

Bolagets tidigare vd Jesper Weidlitz stannar i företaget men kommer att ägna sig åt innovation och utveckling. Dan Jacobson tillträder på måndag den 15 oktober.

Branschen befinner sig i en väldigt spännande tid med branschglidningen mellan restauranger och dagligvaruhandel. De kunskaper jag har samlat på mig om mat och måltider kan förhoppningsvis bli nyttiga, säger han.

Han har dessutom varit ansvarig för Icas måltidsarbete.

Jag tar med mig kunskap både från det som har varit bra men också i viss mån från det som Ica har misslyckats med.

Och Urban Deli ligger i framkant på marknaden, menar han. Samarbetet och synergierna med Axfood som helhet kan komma att stärkas.

Absolut, det är en del av styrkan. Nu är det upp till oss att stärka och kapitalisera på den delen ytterligare. Men först handlar det om att sätta sig in i bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109