23948sdkhjf

Miljöhjältar prisas

Nu är det klart vem som blir Årets Miljöhjälte 2018.

WWFs utmärkelse Årets Miljöhjälte 2018 går till författaren och föreläsaren Pär Holmgren, Uppsala, för hans engagemang i klimatfrågan. Flora och faunaföreningen Angarngruppen i Vallentuna belönas för sitt arbete kring biologisk mångfald och det första unga miljöhjältepriset någonsin går till Luca Berardi i Lund.

Författaren och föreläsaren Pär Holmgren från Uppsala är vinnare i kategorin klimat och ekologiska fotavtryck. I dag är han verksam som naturskadespecialist på Länsförsäkringar.

–Det är oerhört roligt att få priset, inte minst för att WWF står bakom utnämningen. Samtidigt känner jag mig verkligen inte som någon hjälte. Jag gör bara det som alla andra med kunskap och insikt borde göra. Men jag hoppas vara en inspiratör för andra, säger han.

                                                                                                                                  Angarngruppen, flora- och faunaförening i Vallentuna, är vinnare i kategorin biologisk mångfald.

Priset är ett fantastiskt erkännande av allt det arbete vår förening gör. Det är en bekräftelse på att alla våra medlemmars ideella engagemang är viktigt, säger Gunnar Hesse, ordförande.

Årets unga miljöhjältepris är det allra första WWF delar ut. Det går till eleven Luca Berardi, 15 år, Lund.

– Att få det här priset sporrar mig. Om vi vill se förändring i vår värld, måste vi agera själva. Det ansvaret har vi alla och det kan inte lämpas över på andra, säger han.

Vinnarna får motta diplom av kung Carl XVI Gustaf på Ulriksdals slott den 10 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346