23948sdkhjf

Flipp eller flopp för Imflux

Milacron Europe visar ett antal nyheter på Fakuma. En av dessa är Imflux-tekniken.

Maskinjätten visar bland annat sin senaste knäledsmaskin, Quantum T, och nya M-Powered.

M-Powered är en portfölj av lättanvända observations-, analys- och supporttjänster för en skarpare tillverkningskvalitet och produktivitet med optimering i realtid.

Milacron visar även en Imflux-bestyckad formsprutningsmaskin, för första gången. Spruttekniken kommer från Imflux, som är en del av Procter & Gamble. I montern kommer Milacron att formspruta en teknisk detalj i en helelektrisk Elektron EVO 155, bestyckad med ett Imfluxförsett verktyg med två kaviteter. 

Imflux använder konstant, lågt tryck för att långsamt fylla formen, samtidigt som smältan packas och formen kyls. Imflux-programvaran är kopplad till sensorer, vilka reglerar processen.

Vid traditionell formsprutning används högt tryck och höga temperaturer för att därefter övergå till ett läge där smältan packas och stelnar. 

Enligt Imflux bidrar tekniken till att minska cykeltiden, reducera formtrycket med 50 procent, samt minska inbyggda spänningar och krymp i detaljen.

Enligt brittiska tidskriften Plastics News, har chefer vid Imflux sagt att de för dialog om tekniken med ett antal maskintillverkare och där specificerat tre aktörer: Milacron, Husky Injection Molding Systems Ltd. och Wittmann Battenfeld Inc. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094