23948sdkhjf

Berendsen fortsätter med biogas

Berendsens strategi för klimatsmarta tvätterier ger resultat.
I juli 2017 bytte Berendsen naturgas mot biogas som bränsle på ett antal av sina tvätterier. Syftet var att fasa ut och minska utsläppen av fossila bränslen. 
Bytet resulterade i att verksamhetens koldioxidutsläpp under resterande delen av 2017 minskade med totalt 1965 ton CO². Nu meddelar Berendsen att avtalet med energibolaget Ørstedt har förlängts i ytterligare två år. 
Berendsens vd Johanna Persson säger i ett pressmeddelande att de har ett ansvar att göra sin del för att minska koldioxidutsläppen. 
–  Det blir allt mer påtagligt vilken påverkan vår konsumtion och livsstil har på miljön, säger hon.
Att satsa på 100 procent förnybar energi i form av biogas är ett av flera miljöinitiativ som Berendsen driver. Utöver satsningen på biogas har företaget även under många år arbetat aktivt med olika typer av reningsverk för avloppsvatten och med resurseffektivisering i olika former, till exempel genom att Svanen-certifiera sina anläggningar.
– Tillsammans med andra aktörer i branschen måste vi göra vår del för att säkerställa att vi driver och utvecklar vår verksamhet så klimatsmart vi kan. Det är också något som jag vet att många av våra kunder förväntar sig, säger Johanna Persson. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142