23948sdkhjf

Tankar kring nya förpackningsförordningen

På sin hemsida har Förpacknings- och Tidningsinsamlingen publicerat en del tankar kring de nya förordningar kring insamling av förpackningar och tidningar som regeringen beslutade om i slutet av juni.

FTI skriver att man analyserat de beslutade förordningarna och att man välkomnar grunderna med fortsatt producentansvar. Man arbetar också för att genomföra beslutet på ett effektivt sätt. Enligt sin tolkning kommer fastighetsägarnas ansvar för att möta ambitionen i förordningarna att öka. FTI avser att fortsätta bygga förtroende för att vara ett naturligt val för ett tillståndspliktigt system och konstaterar att detta kommer att innebär en resa av utveckling för att man ska kunna erhålla tillstånd att driva insamlingssystem från 2021.

Man konstaterar också att ett antal frågeställningar måste klargöras för man ska kunna ansöka om tillstånd och av det skälet söker man samverkan med Naturvårdsverket. De befintliga återvinningsstationerna ska ju upplevas som väl fungerande fram till 2021, ett faktum som innebär fortsatt underhåll, en förbättrad drift och städning och ett i stort sett bibehållet antal stationer.

FTI skriver också att man nu söker samverkan och dialog med tongivande intressenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11