23948sdkhjf

Startskott för Sveriges största solcellspark

Idag gick startskottet till det som ska bli Sveriges största solcellspark.

Anläggningen ligger i närheten av Säve flygplats och ingår i en storsatsning på solenergi som görs av Göteborg Energi.

Solcellsparken blir Sveriges hittills största på 5,5 MW, vilken genererar el motsvarande elbehovet hos cirka 1000 villor under ett år. Solcellsparken byggs på en 11 hektar stor yta, vilket motsvarar lite mindre än 16 fotbollsplaner.

– Med vår satsning ökar vi produktionen av förnybar el och tar ytterligare ett steg mot ett förnybart energisystem, säger Alf Engqvist, vd på Göteborg Energi.

ABB är med och levererar en komplett elkraftsanläggning med ställverk, distributionstransformatorer och reläskydd, tillsammans med kontrollutrustning och växelriktare.

Innovativa lösningar för solkraftsapplikationer uppkopplade till den digitala ABB AbilityTM -plattformen, ger möjlighet till smart övervakning, felsökning och styrning.

–Avancerad teknik och digitala lösningar kommer att spela en viktig roll i energiomställningen, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Startskottet för solcellsparken firades idag, den 11 september då den första solcellspanelen symboliskt lades på plats. Solcellsparken beräknas stå klar i november 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078