23948sdkhjf

PEBA för 3D-utskrift

Vi är först i världen med detta!

Evonik har utvecklat ett flexibelt plastmaterial baserat på PEBA (polyeterblockamid) för additiva utskrifter. Enligt Evonik är de först i världen med detta.

Det högpresterande pulvret har en hög elasticitet och hållfasthet och är enligt Evonik, lämpligt för en mängd pulverbaserade 3D-trycktekniker.

Färdiga detaljer, tillverkade av PEBA-pulvret sägs ha en hög grad av flexibilitet, utmärkt kemikaliebeständighet och hållbarhet över ett brett temperaturområde från -40 °C till 90 °C. 

Evoniks PEBA-material är lämpligt för en mängd olika pulverbaserade 3D-trycktekniker som selektiv lasersintring (SLS), höghastighetssintring (HSS) eller bindemedelsutjämning.  

Det flexibla syntetiska pulvret har bland annat optimerats för användning i EOS-lasersintringssystem som en del av ett intensivt utvecklingssamarbete mellan specialkemikalieföretaget och teknologileverantören. Hos EOS marknadsför pulvermaterialet under namnet "PrimePart ST". 

Utvecklingen av det flexibla högpresterande pulvret har expanderat Evoniks befintliga produktportfölj av syntetiska material för 3D-utskrift. Pulvermaterialet produceras vid företagets största globala anläggning, Marl Chemical Park. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063