Här är finalisterna i Restauranggalan 2018
Nu kan årets namnkunniga jury stolt presentera närmare 50 finalister i 17 olika kategorierna till årets upplaga av Restauranggalan 2018. Vinnarna koras och hyllas på branschens egna gala - Restauranggalan - som äger rum den 22 oktober på Cirkus i Stockholm i regi av tidningen Restaurang & Storkök som arrangerar Restauranggalan för 10:e året i ordningen.
– Temperaturen stiger inför årets stora fest, där de 50 finalisterna nu har presenterats. Med Restauranggalan och dessa utmärkelser vill tidningen Restauranger & Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan för 10:e året i ordningen.
Årets finalisterna i 17 kategorierna är;
Årets Arbetsplats
Finalisterna tillkännages inom kort. Just nu pågår djupintervjuer med HR-ansvariga och besök på finalistrestaurangerna. Uttagningen är mycket jämn i år och det kommer därför utses fyra finalister.
Årets Hederspris
Mottagaren presenteras på Restauranggalan.
Årets Matsalsteam
- Restaurang Nook, Stockholm
- Restaurang SK Mat och Människor, Göteborg
- Restaurang Gastrologik, Stockholm
Årets Framtidslöfte
- Victor Magdeburg
- Fabian Olli Johansson
- Ellinore Eklöf
Årets Hållbara Krog
- K-Märkt Garnisonen, Stockholm
- Gunnebo Kaffehus och Krog
- The Plant, Stockholm
Årets Hälsokrog
- Rutabaga, Stockholm
- Holy Greens
- Open New Doors, Göteborg
Årets Innovatör
- Adam och Albin
- Paul Svensson
- AMF Fastigheter
Årets Klassiker
- Ulla Winbladh, Stockholm
- Fiskekrogen, Göteborg
- Årstiderna, Malmö
Årets Krog
- Operakällaren, Stockholm
- Vollmers, Malmö
- Restaurang Allegrine, Stockholm
Årets Kroginteriör
- Luzette, Stockholm
- L'Avventura, Stockholm
- The Church,
Årets Krögare
- Ingemar Eberstål
- Per Dahlberg
- Eva Thuresson
Årets Kulturrestaurang
- Restaurang Syltan, Vandalorum
- Restaurang Skeppsgossen, Marinmuseum
- Tekniska by Pontus
Årets Leverantör
- Rational
- Smakriket
- Rescued Fruits
Årets Barkoncept
- 7 Flaskor, Uppsala
- Svartklubben, Åre
- YUC Latasian
Årets Smakskapare
- Rutabaga - Mathias Dahlgren
- Mutantur - Alexander Sjögren
- Restaurang Frantzén - Björn Frantzén
Årets Sommelier
- Peter Halldén, Göteborg
- Carl Frosterud, Stockholm
- Erin Stockton Johansson, Stockholm
Årets Ölutvecklare
- Josefine Olsson, Ölgäris
- Oppigårds
- Anders Hansson, Malmö Brewing
Mer information om finalisterna, galakvällen och biljetter finns här.