23948sdkhjf

Här dansar roboten till Stravinskijs musik

I en unik nytolkning av Igor Stravinskijs ”Våroffer” ska ABB:s stora traditionella industrirobot IRB 6620 dansa med Fredrik ”Benke” Rydman på Kulturhuset Stadsteaterns scen i Stockholm i höst.

Det är ett nytt koncept inom dansens värld som visar roboten i en annan miljö jämfört med den traditionella industrimiljön.
Under föreställningen kommer Fredrik ”Benke” Rydman skapa en unik och helt ny dans som förmedlar känslan av teknik och människa som möts. Föreställningen är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och ABB. 

Publiken får uppleva det senaste inom robotik i kombination med utvecklingen inom digitalisering med användandet av sensorer och ABB:s mjukvara SafeMove2, som på ett säkert sätt tillåter människa och robot att samexistera och samarbeta på samma yta. Tekniken gör det möjligt att koreografera robotens rörelser i symbios med den mänskliga dansaren.

Inom tillverkningsindustrin betyder övergången till massproduktion av kundanpassade lösningar att människor behöver arbeta allt närmare robotar – vilket innebär att tillhandahålla nya delar, ändra program och inspektera nya robotrörelser.

– Människor är mycket närmare tillverkningsprocessen idag, och det är helt enkelt inte produktivt att stänga av robotarna varje gång en arbetare kommer nära, säger Dennis Helfridson, enhetschef på ABB för Robotics i Sverige. Våra kunder är intresserade av lösningar som sätter höga standarder för säkerhet och produktivitet. Den här föreställningen kommer bidra till att visa hur vi går in i en ny era av ökat samarbete mellan människor och robotar på ett väldigt fantasifullt sätt.

Premiären för föreställningen är den 7 september på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm med drygt 40 föreställningar fram till den 30 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094