23948sdkhjf

De bygger kulturkvarter i Örebro

Örebro ska få ett nytt kulturkvarter, med stadsbibliotek och kulturskola. Projektet utförs som en totalentreprenad och skopan sätts i backen inom kort.

Utsedd entreprenör är NCC som ska genomföra projektet som en totalentreprenad i partnering tillsammans med beställaren, det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten Fastigheter AB.

De involverade parterna har kommit överens att uppföra en byggnad på 14 000 kvadratmeter fördelat på sex våningar.

Husen ska bland annat rymma ett nytt stadsbibliotek, en aula, en kulturskola med till exempel annat dans- och musiksalar. En stor och flexibel multiscen med skjutbara läktare ska byggas på entréplanet.

Enligt NCC kommer projektet att genomföras med många digitala verktyg som till exempel Virtual Reality och helt digitala byggritningar.

– Det här är ett jätteintressant projekt i ett centralt läge i Örebro. Det är mycket tillfredsställande att se hur starkt Örebroporten har värderat vårt erbjudande med en digitaliserad byggprocess, genomtänkta logistiska lösningar och en stark organisation. Tillsammans genomför vi nu ett projekt som kommer att ge Örebroarna stort värde över lång tid, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building, i pressmeddelandet.

Byggstart sker nu i höst och det hela ska stå klart våren 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125