23948sdkhjf

Icas vinst sjönk

Ica Sverige besvikelse i rapport.

Icagruppen redovisar en ökad omsättning på 29 258 miljoner kronor för årets andra kvartal. Att jämföra med 27 940 miljoner kronor för samma period förra året. Rörelseresultet sjönk till 951 miljoner kronor (1 259), enligt dagens kvartalsrapport.

Det är långt under marknadens förväntningar, där SME Direkts prognossammanställning pekade på ett rörelseresultat på 1 040 miljoner kronor.
– Trenderna från årets första kvartal fortsätter in i det andra kvartalet. Bra försäljningstillväxt, god fart i e-handeln, starkt kassaflöde och bra resultatutveckling i flera av koncernens verksamheter. Samtidigt har vi ett svagt resultat i Ica Sverige, där den goda försäljningsutvecklingen inte avspeglas i rörelseresultatet. Tydliga åtgärder för att återställa lönsamheten genomförs nu, säger koncernchefen Per Strömberg i en rapportkommentar.
I rapporten skriver han vidare:
”Höga volymvariationer och transportkostnader har tryckt upp logistikkostnaderna. Vi har en negativ valutapåverkan, speciellt i kvartalets inledning och inom tilläggstjänster har vi ett sämre utfall, som till stor del beror på uppstarten av vårt e-handelslager i Stockholm. Därtill har den höga aktivitetsnivån, med många olika pågående utvecklingsprojekt, lett till att kostnadsnivån generellt är högre i ICA Sverige jämfört med i fjol".
Under perioden har Icagruppen tecknat avtal med det brittiska företaget Ocado om en ny e-handelslösning i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094