23948sdkhjf

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Butikschefen: ”Helt otroligt, det har ökat explosionsartat.”

Den heta supersommaren kombinerat med fotbolls-VM har inneburit en stark försäljning för de dagligvarubutiker som valt att satsa på alkoholfritt öl. Statistik från Carlsberg visar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 56 procent under nio sommarveckor.

- Siffrorna stämmer väl överens med våra. Försäljningen av alkoholfritt öl har ökat explosionsartat, säger Rasmus Samuelsson, butikschef på Ica Nära Järvastaden till Fri Köpenskap.

Våren 2017 gjordes en större satsning på öl och nu har han beprytt dryckesavdelningen med omkring 230 sorter. Cirka 40 av dem är alkoholfria.

- Vi märker att efterfrågan ökar mer och mer. När man fyller på öl i avdelningen efter helgen är det oftast de alkoholfria hyllorna som gapar tomma. Utvecklingen har gått väldigt snabbt, säger Rasmus Samuelsson.

Tack vare ökat utbud från bryggerierna har försäljningen nu tagit fart på allvar.

- Försäljningen har drivits av hälsotrenden, och då efterfrågan stigit har fler och fler bryggerier valt att släppa alkoholfria sorter. Valmöjligheterna för konsumenterna är betydligt bättre.

Han tror att branschen har tagit sig över en puckel, och att utvecklingen fortsatt kommer att gå snabbt.

- Men för de absolut minsta bryggerierna är det svårt. Där måste marknaden utvecklas mer eftersom det är betydligt dyrare att brygga alkoholfritt öl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094