23948sdkhjf

Pipelife köper Isoterm i Sverige och Norge

Pipelife har ingått avtal med Jebo-koncernen för att köpa Isoterm i Norge och Sverige. Det norska bolaget ligger i Ringebu, och tillverkar vatten och avloppssystem med inbyggt frostskydd. Med förvärvet av Isoterm utökar Pipelife sitt sortiment och stärker sin position på en ny rörmarknad i Norge.

I förvärvet ingår Isoterms dotterbolag i Sverige med säte i Stenkullen, med en omsättning på cirka 13 miljoner kronor.

Isoterm grundades 1971,och är uppbyggt kring företagets patent på frostskyddade vattenrör, så kallade "Elvestadrør". Företaget har en omsättning på cirka 115 miljoner kronor.

Kjell Larsen, vd för Pipelife i Norge säger i en kommentar att förvärvet förväntas vara färdigt under tredje kvartalet, och att detta inte bara medför ett nytt produktsegment utan också mycket expertis.

Pipelife ser fram emot att utveckla Ringebu-fabriken parallellt med det faktum att företaget även investerar kraftigt i sina andra två fabriker, i Surnadal och Stathelle.

Pär Näslund, försäljningsdirektör på Pipelife i Sverige säger i en kommentar att förvärvet Isoterm innebär att specialkompetens även kommer att tillföras till Pipelife:s svenska marknadsorganisation

Pipelife är dotterbolag till Wienerberger AG, med plaströrsproduktion i 26 länder. Pipelife International omsätter cirka 880 miljoner euro och har sitt huvudkontor i Wien, Österrike.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.49