23948sdkhjf

NCC och Vätterhem i strategiskt samarbetsavtal

Ska generera 1500 bostäder.
NCC har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem. Ramavtalet sträcker sig under fyra år med möjlighet till två års förlängning. Under den perioden har Vätterhem uppskattar ett behov av att bygga upp mot 1 500 lägenheter.

– Jönköpings kommun växer med ett par tusen personer per år och för att möta den ökade efterfrågan på bostäder behöver vi bygga nytt. Som kommunalt bostadsbolag kommer vi i huvudsak att bygga hyresrätter men kommer tillsammans med NCC se hur vi kan få till en varierad upplåtelseform och utveckla våra befintliga stadsdelar för ökad integration, säger, Henrik Möller, bygg- och upphandlingschef, Vätterhem, i ett pressmeddelande.

Strategisk partnering är en samarbetsform där bägge parter bidrar med kunskap och erfarenheter redan tidigt i projektet för att tillsammans skapa en bättre slutprodukt.

– Ett partneringsamarbete gör att vi som entreprenör involveras tidigt i processen, vilket är en stor fördel under hela projektet. I det här uppdraget har vi även fått i uppgift att se hur vi kan utveckla Jönköpings stadsdelar och göra dem mer integrerade och attraktiva, något som NCC arbetar aktivt med i hela landet och där vi gärna är med och driver utvecklingen framåt, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346