23948sdkhjf

Delete köper Karlstadföretag

Delete Sweden AB:s nya förvärv uppges vara ett strategiskt viktigt beslut för att befästa koncernens position i mellersta Sverige.

Delete fortsätter att handla företag, sedan 2010, då Delete bildades,  har koncernen köpt inte mindre än 35 företag och nu är det dags igen - enligt ett pressmeddelande köper Delete Sweden Waterjet Karlstad av European Hydro Demolition AB.

Waterjet Karlstad arbetar med industriell rengöring, en viktig sektor för Deletekoncernen som också arbetar med rivning och återvinning.

Enligt pressmeddelandet genomförs köpet för att stärka Deletes närvaro i Karlstadregionen, som anses vara geografiskt viktig med många industrikunder.

Tillgänglighet och service är A och O i vår bransch, säger Lars-Gunnar Almryd, vd på Delete i Sverige, i pressmeddelandet.

Waterjet, som omsatte 22,6 miljoner kronor 2017 blir alltså en del av Deletekoncernen som omsatte cirka två miljarder kronor samma år.

Affären innebär också att Delete får tolv nya medarbetare, att lägga till de totalt cirka tusen personer som arbetar för Delete i Sverige och Finland.

– Waterjet Karlstad är ett välrenommerat företag med professionella medarbetare. Vi är glada att kunna välkomna dem till Delete, säger Lars-Gunnar Almryd.

European Hydro Demolition AB:s vd och ägare Tomas Åberg gläds också åt affären.

– Vi är oerhört glada att vi hittat en köpare som vill fortsätta att arbeta med vidareutveckling och tillväxt i regionen, säger han i pressmeddelandet.

Tommi Kajasoja, CEO på Delete Group Oy, uppger att målet är att Delete ska vara förstahandsvalet när det gäller miljötjänster i Norden.

– Förvärvet av Waterjet Karlstad är ett strategiskt viktigt beslut som innebär att vi nu knyter till oss ännu fler kompetenta medarbetare som kan bidra till vår tillväxt som ledande nordisk leverantör av industriell rengöring. Köpet befäster också vår position i mellersta Sverige, säger Tommi Kajasoja i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093