23948sdkhjf

VSI-kross från Maskin Mekano

Maskin Mekano har för första gången tagit fram en VSI kross, som premiärvisades på Svenska Maskinmässan. Företaget visade också en ny eftersikt med uppfällbart matarband.

VSI 1203 T7 är gjord för att producera maskinsand för betongindustrin och Maskin Mekano förutspår en stor efterfrågan på VSI-krossar, både inom betongindustrin och beläggningsindustrin.

– Alla pratar VSI nu och vi tror att det finns en stor efterfrågan på VSI-krossar, både för betongindustrin och beläggningsindustrin eftersom det blir en bättre kornform, säger Daniel Smedenman, vd och delägare.

Maskinen är Maskin Mekanos första VSI-kross och företaget har därför tagit hjälp av SCP, som tillverkar slitgods.

– Om man inte vet exakt hur det ska vara kan det bli dyrt med slitdelar, man måste veta vad man gör, kommenterar Daniel Smedenman.

Han beskriver den eldrivna anläggningen som komplett, med VSI-kross, tredäckad sikt och utlastningstransportör för färdiga fraktioner. Den ska klara att producera 175 ton i timmen.

Maskin Mekano lanserade också SH1503, en tredäckad eftersikt.

–  Det nya är kapaciteten, sikten ska gå med en Sandvik 550 och klarar över 200 ton i timmen, det är betydligt mer än tidigare, säger Daniel Smedenman.

–  Vi har försökt kombinera en stationär och en mobil enhet, den är mobil men i produktion påminner den om en stationär kross, den kan hissas upp och blir därför lätt att hålla ren.

Användarvänlighet har stått i fokus, förklarar han.

– Det går till exempel att fälla upp matarbandet så att man kan komma åt att byta sållnätet enklare, säger Daniel Smedenman.

En liten gångbana kan sedan fällas ned uppe på maskinen.

– Det blir en arbetsplats helt enkelt, säger Daniel Smedenman.

Anpassningen är ett sätt att underlätta arbetet.

–  Kunderna vill få det enklare, därför har vi också gjort de andra gångbanorna bredare, de kan också fällas upp vid transport, säger Daniel Smedenman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094