23948sdkhjf

Företaget bakom Mörsjö deli i konkurs

Producenten Jämt tugget ökade på kapaciteten genom stora investeringar, men försäljningen följde inte med.
Sedan Jämt tugget AB startades 2007 i ett garage på Frösön i Jämtland har utvecklingen gått stadigt uppåt, med en höjdpunkt under 2016 då omsättningen nådde 16,3 miljoner kronor.

Företaget, som är mest kända för sina tunnbrödschips under varumärket Mörsjö deli, har under åren även funnit framgång på exportsidan. I dagsläget motsvarar exporten cirka 15 procent och man levererar bland annat till Norge, Storbritannien, Estland och Tyskland.

Man hade också centrala avtal i Sverige, något man själva uppger har ökat på leveranskraven – det föranledde stora investeringar under 2017 som också ökade kapaciteten.

Enligt Jämt tugget har dock inte försäljningen motsvarat förväntningarna och man har, trots kostnadsminskande åtgärder, gått med förlust under en tid.

På måndagen tog det stopp och bolaget, som i dag har sin produktion i Östersund med tolv anställda, försattes i konkurs.

– Det känns naturligtvis sorgligt att behöva meddela detta. Jag är oerhört stolt över mina fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer! Det är vår absoluta ambition att Mörsjö deli ska fortsätta finnas som ett starkt varumärke på marknaden, säger Anna Godevärn, vd för Jämt tugget, i en kommentar.

Förutom tunnbrödschips i olika smaker producerar företaget även dipmixer och rotsakschips.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093