23948sdkhjf

Kemijätten vill även köpa Braskem

Först A. Schulman och nu Braskem.

I februari i år förvärvade LyondellBasell, ett av världens största polymer- och petrokemiföretag, kompounderingsjätten A. Schulman för 2,25 miljarder dollar.

Nu har den amerikanska kemikoncernen även lagt ett bud på den brasilianska bioplasttillverkaren BraskemBraskem är världens största tillverkade av biobaserad polyeten, till framförallt förpackningsindustrin. 

Hittills har majoritetsägaren, företaget Odebrecht, som äger 50,1 procent av bolagsrösterna i det noterade bolaget ställt sig kallsinnig till budet som innebär en premie på 12 procent över nuvarande börskurs.

Det är känt att Odebrecht förhandlar med kreditgivare för investeringar för att påskynda bolagets expansion. Budet från LyondellBasell värderar Braskem till 11.4 miljarder US Dollar. 

En annan storägare är det brasilianska statliga energibolaget Petrobras, som också måste godkänna affären. Någon kommentar från Petrobras har inte kommit. Det är också oklart hur den brasilianska staten ställer sig till förvärvet då Braskem är landets enda inhemska tillverkare av PP och PE. 

Braskem hade intäkter på 14,7 miljarder US Dollar 2017. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094