23948sdkhjf

Nytt koncept för mer styrka

Smartare design och en drivlina som står pall ska ge Brokk kraftfulla men inte onödigt stora maskiner.

Paris. Brokk lanserade fyra nya maskiner på Intermat, företaget lyfte också fram det samlade koncept som de anser ligger bakom de senaste tekniska landvinningarna: Brokk Smart Concept.

Konceptet består av tre delar där redan etablerade Brokk Smart power är den kanske viktigaste delen.

Det är vår nya drivlina som gör det möjligt för oss att få in mer kraft i maskinerna så att de orkar driva tyngre verktyg, säger vd Martin Krupicka.

Han ger Smart Power äran för att Brokk kunnat sätta allt kraftfullare motorer i sina maskiner utan att behöva bygga på dem särskilt mycket i storlek.

170, med en motor på 24,5 kilowatt, ersätter till exempel 160 som har en motor på 18,5 kilowatt, Brokk 300 har en motor på 37 kilowatt, att jämföra med Brokk 280 som hade en motor på 27 kilowatt och 260 som hade en på 22 kilowatt – vi har gått från 22 kilowatt till 37 kilowatt på tre år, det hade vi inte klarat utan smart power.

I Smart concept ingår, förutom Smart power, även Smart design och Smart remote.

I Smart design ingår bland annat bättre skydd för lamporna och enklare underhåll – till exempel ska alla dagliga kontroller kunna göras utan att lyfta huven.

Smart remote är bland annat inriktat på att förbättra ergonomin, i konceptet ingår till exempel att fjärrstyrningen fungerar på långt avstånd och att utrustningen sitter på ett bälte runt midjan och inte hänger på axlarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073