23948sdkhjf

Bättre kontroll med ny kamera

Wirtgens nya asfaltfräs går att få med hytt, Wirtgen Group lanserade också en kamera som ska göra det möjligt att kontrollera och dokumentera utläggningen med Vögeles större läggare.

Paris. Asfaltfräsen Wirtgen W210XP lanserades på Intermat, tillägget XP innebär ökad motorkraft, den nya motorn stoltserar därför med 777 hästkrafter, en annan nyhet är att maskinen nu kan fås med hytt, något som ska öka förarkomforten avsevärt uppger Wirtgen Group.

– Vi har fått mycket positiv respons på denna maskinen och tror den kommer bli populär i storleksklassen. Vi har redan levererat fräsar med hytt, vilket har fått positivt mottagande, säger svenska Wirtgen Group i en kommentar.

På Intermat visade Wirtgen Group också upp en helt ny kamera, Road Scan ska kunna sättas på alla Vögeles större läggare och dess uppgift är att mäta temperaturen i det utlagda materialet.

– Det blir en kvalitetskontroll, i vissa fall kan man till och med få bonus om man kan visa att asfalten håller rätt temperatur, säger Rune Gulli, vd på Wirtgen Group i Norge.

Tekniken är inte ny, men det är första gången Wirtgen Group tagit fram en produkt av det här slaget.

– Det är viktigt att hålla rätt temperatur, är asfalten för kall komprimeras den inte som den ska, kameran mäter temperaturen och föraren ser det på sin skärm, informationen loggas också, det är bra att kunna dokumentera att läggningen gått till på rätt sätt, en annan fördel är att systemet är öppet och att informationen kan delas, säger Rune Gulli.

Även svenska Wirtgen är positiva till nyheten.

– Vögele RoadScan är en produkt vi tror på i förlängningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078