23948sdkhjf

Svensktestade siktverk

En helt ny käftkross som klarar svensk sten trängdes med Kleemans första helt egentillverkade siktverk, att ta hem produktionen har lett till högre kvalitet uppger Wirtgen Group.

Paris. Wirtgen Group lanserade en helt ny käftkross på Intermat – Mobicat MC 120 Z, en modell som Wirtgen Group tror ska gå hem inte minst i Sverige – den ska ha den rätta storleken och dessutom klara av hård skandinavisk sten, en av förseriemodellerna har testas i Sverige och Norge förra året.

–  När det gäller Kleemann har vi väldigt mycket förfrågningar och tester och vi ser med tillförsikt att de nya modellerna testas här och i Norge, funkar det med vårt krossmaterial så funkar det, säger svenska Wirtgen Group i en kommentar.

Modellen är gjord för tuffa jobb, käften är 1 200 millimeter gånger 800 millimeter och kapaciteten uppges vara 650 ton per timme.

Driften är dieselelektrisk, både krossen och transportbanden drivs elektriskt och den som vill kan använda en extern kraftkälla.

Käftkrossen kan transporteras i sin helhet eller då krav ställs, kan matare, försikt och krosskropp demonteras innan transport, uppger Wirtgen Group.

Företaget visade också upp fyra nya siktverk och noterar att Kleemann numera tillverkar sina egna siktar, något som ska leda till högre kvalitet och bättre synergier hävdar företaget.

– Nu blir de exakt som vi vill ha dem, säger Rune Gulli.

Tillverkningen startade under 2017 och hittills har Kleemann tagit fram fyra modeller: tvådäckarna 702, och 952 samt tredäckarna 703 och 953.

Evo-serien har fått fyra nya tillskott: MS 702 och MS 730 har en siktlåda på 1 550 gånger 4 500 millimeter, siktytan är sju kvadratmeter. Den maximala kapaciteten anges till 350 ton i timmen.

MS 952 och MS 953 har en siktlåda på 1 550 gånger 6 100 millimeter och siktytan är 9,5 kvadratmeter. Den maximala kapaciteten är 500 ton i timmen.

Siktarna ska vara enkla att transportera och det ska gå snabbt att få dem i arbete. Servicepunkterna ska vara lätt tillgängliga och det ska vara enkelt att byta siktduk lovar Wirtgen Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14