23948sdkhjf

Ragn-Sells säljer konsult- och utbildningsföretag

Ragn-Sells har sålt konsult- och utbildningsföretaget RSM&CO till miljö- och hållbarhetsrådgivarna Ramboll. Avyttringen är ett led i genomförandet av Ragn-Sells nya strategi som fokuserar på omställningen till en cirkulär ekonomi och ett tydligt materialfokus.

– Ragn-Sells nya koncernstrategi bygger på att driva på omställningen till en cirkulär ekonomi. I och med avyttringen av RSM&CO ges vi nu möjlighet att ytterligare utveckla våra tre definierade affärsområden, säger Lars Lindén, vd och koncernchef för Ragn-Sellsföretagen.

Avfall är en resurs med ett tydligt eget värde. Ragn-Sells nya affärsmodell utgår därför från materialet och består av de tre affärsområden: Återvinning, Behandling & Avgiftning samt Industriella symbioser & Nya värdekedjor. Målet är en cirkulär ekonomi där använt material gör ny nytta och därmed minskar behovet av att bryta jungfruliga råvaror.

– Specialistkompetens växer bäst bland likasinnade och därför är vi säkra på att den verksamhet som drivits inom RSM&CO nu kommer få goda förutsättning att utvecklas under Rambolls regi, säger Lars Lindén.

Medarbetarna kommer att bli en del av Ramboll Environment & Health i Sverige och ha möjlighet att även arbeta i Rambolls globala organisation.

Verksamheten kommer att drivas vidare i Rambolls regi men Ragn-Sells kommer även i försättningen att köpa konsult- och utbildningstjänster av bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125