23948sdkhjf

Tar krafttag mot oseriöst företagande

Installatörsföretagen tar tillsammans med nio andra aktörer krafttag mot oseriösa konkurrenter och ökar också arbetsplatssäkerheten.

På Installatörsföretagens stämma idag, torsdag, beslöt branschorganisationen att gå in som delägare i det så kallade ID06-systemet. Samma sak gör nio andra aktörer inom samhällsbyggnadsbranschen. Det gemensamma partnerskapet ska ge systemet ökad kraft mot oseriösa aktörer men även ge ökad säkerhet för individerna på arbetsplatsen.

ID06 lanserades år 2006 av Sveriges Byggindustrier och är ett system knutet till ett kort som gör det enkelt att identifiera personer på arbetsplatsen och koppla varje person till en arbetsgivare.

Syftet med ID06 är att främja sund konkurrens och säkra arbetsplatser i byggbranschen. ID06 har flera användningsområden såsom närvaroregistrering i elektronisk personalliggare, digitalisering av utbildningsbevis, företagskontroll och inpasserings- och låsfunktioner.

- ID06 är ett av de viktigaste verktygen mot oseriösa aktörer som installations- och byggbranschen har. Att vi nu samlar hela samhällsbyggnadsbranschen i ett gemensamt ägarskap kommer att skapa ännu bättre förutsättningar att förbättra säkerheten på våra arbetsplatser. Tillsammans kan vi ta krafttag för konkurrenskraftigt företagande på lika villkor, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

De nya delägarna för ID06 AB är: SABO, Fastighetsägarna, Byggherrarna, Installatörsföretagen, Plåt & Ventföretagen, Glasbranschföreningen, Måleriföretagen, Maskinentreprenörerna, Sveriges Åkeriföretag och Sveriges Byggindustrier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093