23948sdkhjf

Mikael Wallner ny vd för Effekt Svenska

Mikael Wallner, vd på Inspira sedan fyra år tillbaka, lämnar företaget den sista maj för att den 23 juli tillträda som vd för och delägare i Effekt Svenska AB.

Som vd ska Mikael Wallner ansvara för att utveckla Effekt till att bli ett av de ledande Facility Managementföretagen inom sitt marknadsområde. Målsättningen är att han ska bidra till att Effekt får fler kunder och medarbetare, att omsättningen ökar och att företagets lönsamhet förbättras, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Mikael Wallner säger att han ser fram emot att bli delaktig i Effekts fortsatta utveckling och att få arbeta tillsammans med företagets medarbetare, kunder, leverantörer och styrelse.

Det var Effekt Svenskas vd och ägare, Elias Melki, som kontaktade Mikael Wallner och erbjöd rollen som vd. 

Varför nappade du, Effekt Svenska är ju ett betydligt mindre företag än Inspira?

– För att det är ett spännande bolag med en bra volym och personal, mycket kunskap och stor potential att växa. Men naturligtvis är det också lockande att bli delägare.

Hur stor del får du?

– Det är ännu inte officiellt, men meddelas väl ganska snart.

Ska Effekt söka sig mot nya marknader nu?

– Ja, mer mot privat sektor. Idag har företaget främst offentliga uppdrag som ju ofta har kortare kontrakt. Med mer privata kunder kan vi få mer kontinuitet. Vi ska också bredda tjänsterna till mer arbetsplatsseervice och dessutom ska vi växa geografiskt.

Du blev rekryterad och tar över efter Elias Melki som startade Effekt Svenska 1989? 

– Det blir väldigt spännande och jag känner mycket energi inför detta att få ta företaget vidare, både som vd och delägare. Det kommer bland annat att resultera i en del ytterligare nyrekryteringar framöver. När och på vilka poster har vi ännu inte beslutat om.

Effekt Svenskas styrelseordförande Sverker Littorin är mycket nöjd med rekryteringen:

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Mikael Wallner som ny vd, han har en gedigen erfarenhet från såväl fastighets- som Facility Management-branschen. Han har under många år visat prov på stor förmåga att leda och utveckla större personalintensiva företag och han har dessutom förmågan att skapa tillväxt och lönsamhet.

Innan Mikael Wallner kom till Inspira 2013, först som operativ chef för att sedan bli vd 2014, var han bland annat regionchef på Jernhusen och Senior Shopping Center Manager på Unibail-Rodamco.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079