23948sdkhjf

Plasternas roll i samhället

Plaster är ett omdebatterat material vilket ofta förekommer i samhällsdebatten, och då inte alltid som något positivt.

I december 2016 genomförde Novus, på uppdrag av branschorganisationen IKEM, en attitydundersökning som syftade till att ge svar på vad allmänheten anser om plast.

Målgruppen var svenska folket från 18 till 79 år. 1007 intervjuer gjordes och  deltagarfrekvensen var 54 procent.  

I undersökningen ombads personerna att spontant sätta ord på vad de tänker när de hör ordet plast. En övervägande andel av de svarande gav negativa associationer, men det förekom även positiva ord som användbart, praktiskt, bra och billigt.

Med bakgrund av detta, tog Ikem tillsammans med ett antal medlemsföretag fram en presentation, vilken helt nyligen blev klar. Tanken med denna är att ge anställda i företag ett kommunikationsmaterial för att kunna tala om plast.

I presentationen kan var och en på ett lättförståeligt sätt läsa hur mycket plast som används inom EU. Vad den används till. Vad plaster tillverkas av. Varför vi använder plast och hur världen skulle se ut, utan plast. Vilken nytta materialgruppen gör, hur plaster bidrar till att spara resurser och att de faktiskt är en förutsättning för ett hållbart samhälle.

Presentationen "Plasternas roll i samhället" är en bank av bilder och innehåller argument och fakta som är användbara i plastdebatten. Den som är intresserad av presentationen ombeds kontakta Pontus Alm på Ikem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112