23948sdkhjf

Hård kritik mot Samhalls Utvecklingshjul

Under det senaste året har kritiken mot Samhalls nya riktning och arbetsmiljön för de anställda kritiserats hårt. Senast i raden av upprörda röster kommer från de anställda i Helsingborg. Där testar företaget att låta de anställda cirkulera mellan olika arbetsuppgifter.

Modellen kallas "Utvecklingshjulet" och ska, enligt distriktschefen på Samhall i Helsingborg och Malmö som uppfunnit modellen, vara just utvecklande.

Men att skifta arbetsuppgifter innebär att man kanske plötsligt får ett tyngre jobb än man klarar av. Eller så kanske man bara inte klarar av att lära sig nya saker, placeras i en ny miljö med nya arbetskamrater. För Samhalls personal kan sådant vara oerhört stressande, skrämmande och i värsta fall omöjligt att klara.

I flera artiklar har nu Helsingborgs Dagblad rapporterat att många av de anställda gråter, får värk, blir oroliga och tvingas gå till sina läkare för att få ett sjukintyg.

Men, det biter inte på Samhalls ledning som anser att läkarintygen bara begränsar de anställda. Till HD säger distriktschefen: ”Du kan leta upp en läkare som skriver vad du vill”.

Och modellen har vunnit gehör även i hos Samhall i Stockholm, Göteborg och Malmö som nu också ska införa Utvecklingshjulet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078