23948sdkhjf

Enarmad maskin med bra sikt

JCB:s nya skidsteer på band kommer till Sverige i sommar. "Maskinen har egenskaperna av en skidsteer men med betydligt bättre räckvidd och tipphöjd."

Uttoxeter. I början av 1990-talet tog JCB tog fram sin första skidsteer och ifjol, ett kvartssekel senare, lanserade företaget hjulburna Teleskid 3TS-8W, en maskin som de själva beskrev som världens säkraste skidsteer.

En bandversion släpptes också – men bara i USA. Nu kommer bandmaskinen JCB 3TS-8T även till Europa.

– Det är ett robust tillskott för JCB, sade Tim Burnhope, företagets chef för innovation och tillväxt, på en pressvisning i början av mars.

Skidsteern kommer även till Sverige.

– Den finns redan tillgänglig med hjul och med band kommer den att finnas tillgänglig för beställning efter halvårsskiftet, säger Markus Möller på JCB.

Han tror att både byggfirmor, anläggare och rivare har nytta av bandvarianten.

– Maskinen har egenskaperna av en skidsteer men med betydligt bättre räckvidd och tipphöjd, det är något som man efterfrågar för att kunna använda maskinen till mer på arbetsplatsen.

Han hoppas att skidsteern, och allt teleskopbommen medför i form av högre räckvidd och undergrävning, ska ge JCB ett lyft i Sverige.

– Målet är att etablera oss som leverantör av skidsteers och tillföra fler möjliga användningsområden för just skidsteers , säger Markus Möller.

Tim Burnhope noterade också att maskinen kan lyfta mer, nå längre och gräva djupare.

– Det är den enda skidsteern som kan gräva djupare än en meter, för att till exempel rensa diken.

Banden ska minska marktrycket och ge maskinen ett extra bra grepp på dålig mark.

Tim Burnhope lyfte också fram ett säkrare insteg från sidan och hävdar att sikten blir betydligt bättre i en enarmad maskin – 270 grader utlovas.

Den enarmade maskinen beskrivs som lättmanövrerad med en räckvidd på 2,25 meter, den ska också vara enkel att ta sig in i och ut ur, utan att behöva klättra över redskap, en stor bakdörr ska underlätta service och hytten kan också tiltas vid behov.

Fakta 3TS-8T

  • Maximal lasthöjd: 4,1 meter

  • Räckvidd: 2,25 meter framåt, 1,7 meter uppåt.

  • Motor: Steg IIIB JCB Ecomax, 55 kW (74 hästkrafter).

Källa: JCB

Läs mer om: JCB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36