23948sdkhjf

Blir produktionschef för ny plaståtervinning

Plastkretsen, en av ägarna till FTI, bygger Europas modernaste och Sveriges största sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar.

Produktionschef vid anläggningen blir Karin Petersson, som senast kommer från rollen som produkt- och kvalitetschef på CNS Systems.

– Det ska bli spännande att vara med och bygga upp en verksamhet från början. Jag har dessutom alltid haft ett miljöintresse och det här passar in i den biten. Ska man återvinna ska det också bli något nytt av det, säger Karin Petersson.

Karin har en bakgrund inom elektronik- och fordonssektorn. Hon kommer senast från rollen som produkt- och kvalitetschef på CNS Systems, ett litet elektronikföretag som riktar sig mot den marina sektorn, men har även arbetat som operationschef på Autoliv samt som kvalitetsdirektör på Toyota. Från fordonsindustrin är hon van vid en verksamhet som har produktion igång i stort sett hela tiden, vilket hon tror att hon kommer att ha nytta av i sorteringsanläggningen.

– Jag är väldigt van vid att hålla en fabrik snurrande hela tiden. Det ska bli riktigt kul att dra igång det här och få det att snurra. Tidigare har jag jobbat mycket med TPS, eller lean som man säger idag, och hela den biten kommer väldigt tydligt in i det här uppdraget kring hur man ska få en verksamhet att fungera.

Karin har också ett starkt engagemang i arbetsmiljöfrågor.

– Jag har jobbat mycket med arbetsmiljöfrågor på företag som är väldigt duktiga på detta, vilket jag tror kommer att ha stor betydelse i den här anläggningen. Det ska inte behöva ske olyckor på jobbet. Samtidigt som arbetsmiljö inte bara är skador och olyckor utan också handlar om trivsel, att man ska trivas när man jobbar.

En närmare presentation av anläggningen ingår som en programpunkt på Recyclingdagen den 26 april. En länk till programmet och mer info om konferensen hittar du här.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109