23948sdkhjf

Nordic Edition på nya JCB-grävaren

JCB:s nya grävmaskiner kommer till Sverige redan i april och Markus Möller, försäljningsansvarig i Sverige, tror att den kommer att gå hem i Sverige. – Det är en fantastisk maskin.

Uttoxeter. I mitten av mars lanserade JCB en helt ny serie grävmaskiner – generation X är den tionde i ordningen sedan företaget började tillverka grävmaskiner på 1960 talet.

– Det är vår bästa grävmaskin någonsin, förklarade JCB:s chef för utveckling och tillväxt, Tim Burnhope, på pressvisningen.

Generation X, består, åtminstone till en början, av två modeller: 210, på 21 ton, och 220X, på 22 ton och JCB är diplomatiskt vaga när de får frågan om och här det kan bli aktuellt med fler storlekar.

– Nu kommer vi med 210 och 220, vi börjar där, säger Nigel Chell, JCB:s pressansvarige.

Markus Möller, JCB:s försäljningansvarige i Sverige, hoppas och tror dock på fler modeller.

– Det bara måste bli fler, det är en fantastisk maskin.

Han berättar också att den första maskinen kommer till Sverige redan i april och avslöjar också att JCB redan hunnit sälja en maskin till en svensk kund, en entreprenör i Västsverige fick avlägga tystnadslöfte och handla lite i förtid.

– Jag tror den nya grävaren kommer att tas emot väl i Sverige, det är en väldigt tyst hytt och en fantastisk hydraulik, den är väldigt följsam och mjuk i hydrauliken, kommenterar Markus Möller

Han gläds åt att JCB satt maskinföraren i centrum i de nya maskinerna.

– Det har blivit ett helt annat fokus på föraren, design är ju bra men det är ju inte det man kör med!

I Sverige kommer den nya grävmaskinen att säljas under namnet 220X Nordic Edition.

Den nordiska upplagan innebär att maskinen, från fabrik, levereras med bland annat 360 belysning med 14 ledlampor , ledbelysning i serviceluckorna, inbyggd dieselpump, back- och sidokamera samt Grammer Super de luxe stol och det så kallade Advanced tool select.

Läs mer om den nya grävmaskinen här.

Läs också här om Patrik Stensson, den lilla svenska entreprenören som dels bjöds in till fabriken för att tycka till om grävaren, dels blev först ut att köpa maskinen - redan innan den hunnit lanseras!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11