23948sdkhjf

Kompletterar verksamheten genom förvärv

Samordning kommer att ske så att verksamheterna kommer in under samma tak.

Premould, Premould CAM och Preshape har fått en ny ägare i Prototal Industries, som fortsätter att förstärka sin renodling inom digital tillverkning av plastkomponenter.

I juni 2017 gick det då nyetablerade investmentbolaget WilRon Holding, in som ny ägare i Prototal. Sedan dess har Prototal Industries verksamhetsinriktning förtydligats mot att utvecklas till en digital fabrik för plastkomponenter.

I december i fjol förvärvade Prototal GT Prototyper och nu blir även Premould, Premould CAM och Preshape, en del av familjen.

Säljare av de tre verksamheterna är Anders Johansson, Andreas Arnesson och Lars Wadsten.

-Prototal är väldigt duktiga på 3d-printing. Vi är vassa på prov- och aluminiumverktyg och har ett arbetssätt där vi kan leverera verktyg med väldigt korta leveranstider, vilket tilltalat Prototal. Vi blev helt enkelt uppvaktade och fick ett bud som vi inte kunde tacka nej till, säger Anders Johansson, vd för Premould AB och Premould CAM AB, till Plastforum.

Efter förvärven besitter Prototal, med dess enheter en bred och kraftfull maskinpark på den nordiska marknaden avseende snabb verktygsframställning med tillhörande formsprutning, som i kombination med 3D-printing och PUR-gjutning skapar unika möjligheter inom digital tillverkning, skriver Prototal i ett pressmeddelande.

-Vår ambition är nu att göra någon form av omstrukturering och samordning av kärnkompetenserna inom de olika teknikområdena, säger Henrik Lundell, vd för Prototal, till Plastforum.

Idag har Premould en enhet i samma fastighet som Premould CAM i Huskvarna. En annan enhet av Premould, gällande formsprutning, delar lokal med Preshape, strax utanför Huskvarna.

-Vi kommer att nyttja en av dessa arbetsplatser för att ha ett teknikområde på, och samordna resterande del av verksamheten i vår huvudfabrik i Jönköping, säger Henrik Lundell.

Premould arbetar med framställning av formsprutningsverktyg.

Premould CAM är en stark aktör inom inom systemautomation, digitalisering och automation av NC-bearbetning. Preshape är ett relativt ungt bolag inom additiv tillverkning. Företaget tillverkar SLA och SLS detaljer samt tillverkar silikonverktyg för vakuumgjutning av detaljer i PUR.

-Vi, Anders Johansson, Andreas Arnesson och Lasse Wadsten kommer att tillsammans med Tobias Andersson, David Johansson, Niklas Ingvarsson och de övriga anställda jobba kvar i företagen, säger Anders Johansson.

Prototal omsätter cirka 270 miljoner kronor. Företaget har 160 medarbetare på fyra orter varav huvudfabriken i Jönköping har 70 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093