23948sdkhjf

Sodexo i Uppsala stoppar hunger

Sodexos köks- och restaurangchef Göran Pändel Berggren är en av vinnarna i företagets årliga globala tävling Stop Hunger Good Stories Contest 2017. Prispengarna på 10 000 kronor skänker han till Stadsmissionen i Uppsala, framgår av ett pressmeddelande.

Göran Pändel Berggren och hans köksteam på GE Healthcare i Uppsala har ett starkt engagemang i att tillvara kökets matsvinn. Resultatet är att de sedan ett par år tillbaka kan skicka cirka 200 portioner i veckan till Mikaelsgården som drivs av Stadsmissionen i Uppsala. 

Organisationen bakom det globala initiativet Stop Hunger uppmärksammar varje år medarbetare över hela världen som visar goda exempel på hur man kan arbeta med Stop Hunger lokalt för att bidra till minskad hunger. Vinnarna får 10 000 kronor var att skänka till valfri hjälporganisation.

Göran Pändel Berggren, ger sin kökspersonal äran för utmärkelsen och säger:

– Det här är inte bara mitt pris. Det finns ett stort engagemang som gör att vi minimerar svinn och maximerar utskicken.

Carola Matilainen som är föreståndare för dagverksamheten på Mikaelsgården berättar att de före samarbetet med Sodexo bara hade möjlighet att servera soppa några dagar i veckan.

– Maten är otroligt betydelsefull. Nu kan vi göra en hel måltid och en riktig meny. Gästerna är jätteglada och tacksamma för maten. De gemensamma luncherna blir ett avbrott till det destruktiva liv som många lever övriga timmar på dygnet, säger hon.

Och nu får stadsmissionen i Uppsala dessutom Göran Pändel Berggrens 10 000 kronor i prispengar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125