23948sdkhjf

Årlig tillväxt med 4,2 procent

Den globala marknaden för polyeten är under tillväxt. Mest förväntas den växa inom segmentet förpackningar.

Enligt marknadsanalysföretaget Research Nester förväntas polyetenmarknaden växa med 4,2 procent årligen under perioden 2017-2024.

Polyeten används inom en rad applikationsområden. Mest framträdande är polyolefinfamiljen inom förpackningssegmentet, vilket anses stå för en betydande del av tillväxten.

Marknadsanalysföretagets antagande är att polyeten förväntas öka på grund av ett ökat antal lättöppnande och genomskinliga konsumentförpackningar, för ett ökat skydd och bevarande av matvaror. Läkemedelsindustrin förväntas också öka sin användning av polyeten i sina förpackning inom en nära framtid.

Dock förväntas strängare lagstiftning om användning av polyeten för förpackningar, hindra polyetenmarknadens tillväxt under prognosperioden. Dessutom förväntas medvetenheten mot miljöföroreningar öka bland befolkningen, och därmed dämpa marknaden för polyeten.

I volym har den globala polyetenmarknaden vuxit till över 160 miljoner ton år 2016. Hög densitetspolyeten, HDPE, står för den största delen av marknaden för den totala polyetenmarknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094