23948sdkhjf

Hållbara klassiker

En Svensk Klassiker och klassikerloppen; Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet skriver ett nytt gemensamt treårsavtal med Suez.

En Svensk Klassiker och loppen började redan 2014 arbetet mot att bli världens mest hållbara event tillsammans med Suez och är nu redo för att ta nästa steg i hållbarhetsutvecklingen. En Svensk Klassiker engagerade 2017 ca 180 000 deltagare. 

- Vi har redan börjat resan tillsammans med Suez och ser fram emot att nu ta nästa steg tillsammans. Men hjälp av deras expertis ska vi fortsätta att ligga i framkant och på sikt bli världens mest hållbara event. Vi lever, andas, jobbar, tränar och tävlar i symbios med naturen och därför blir det självklart för oss att göra allt vi kan för att minska vår miljöpåverkan, säger Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker.

- Att få fortsätta samarbetet med En Svensk Klassikers är fantastiskt spännande, och vi ser stora möjligheter att bidra till att skapa hållbarhet i världsklass. I nära dialog med kunden centralt, liksom med de olika evenemangen, kommer vi kunna platsanpassa avfalls- och sorteringslösningarna ytterligare för att öka återvinningsgraden ännu mer, säger Ulf Gustafsson, försäljningschef, Suez. Att vi dessutom förbättrat den kundportal där respektive evenemang kan följa sorteringsgrader, vikt per material med mera,  bidrar till att skapa större kontroll och möjlighet till uppföljning av hållbarhetsarbetet i vårt samarbete.

- Sommaren 2013 blev vi på Vätternrundan första idrottsarrangemang i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, så att vi nu tar nästa kliv känns helt naturligt för oss. Några av våra viktiga hållbarhetsfrågor är att ständigt öka säkerheten för deltagare, funktionärer och bilister, minska miljöpåverkan från produkter och transporter samt att engagera deltagarna för minskad nedskräpning längs loppet, säger Sven Montelius, arrangemangschef på Vätternrundan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109